Radio Hot


Click Sound to Volume Up..

Mesti Gempak Punya!~

Monday, November 15, 2010

SaHaBaT bY iEkA...

SAHABAT apa ertinya? SAHABAT? TEMAN? RAKAN? KAWAN? Semuanya berbeza. Namun semuanya bermula dari satu perkenalan. PERSAHABATAN ibarat bintang di langit. Ia sentiasa bersinar. Tetapi persahabatan tidak selalu bersiar seperti bintang. Jadilah LUCKY FRIENDSHIP STAR yang menceriakan dan menyinari hidup orang lain dan bukan menyakiti... Kerana bukan senang untuk mencari bintang hati dan sahabat yang selalu berada dikala susah atau senang, sedih atau gembira dan boleh menerima baik atau buruk diri kita.

Tetapi aku tidak mengerti kenapa apabila aku ingin menjadi bintang sahabat kepada seseorang aku akan disakiti? Adakah aku terlalu bodoh ataupun adakah aku terlalu baik kepada orang lain? Aku amat KECEWA mempunyai sahabat seperti itu. Sudah berkali-kali aku disakiti. Aku amat KECEWA!!! Aku benci orang yang mengaku diri sebagai sahabat tetapi akan melupakan kita apabila mendapat teman baru. Aku BENCI bila dia terus berdiam diri tanpa sebarang penjelasan. Kenapa bila aku telah menerimanya sebagai SAHABAT dia akan menyakiti aku?? Aku betul-betul KECEWA. Adakah itu ertinya SAHABAT??

Terlalu perit untuku terima. Aku sangat MARAH!! BENCI!! GERAM!! Semuanya bercampur baur. Aku rasa tawar hati untuk menerima sesiapa lagi untuk dijadikan sahabat. Mungkin aku belum menemui
"My Lucky Star" atau bintang sahabat yang sebenarnya. Bilakah agaknya? Atau adakah aku mungkin tidak perlukan sesiapa untuk dijadikan SAHABAT??
 
p/s: nie post yg membe zu nk post tp die xjd post.. zu ambk kat document die.. :) hek3 jaat kn.. xtau npe die xpost jer kt blog die... die cam runsing jer... cam ner zu nk bantu ek..??

0 comments:

Post a Comment